preskoči na sadržaj
Vijesti

Nastava u školi od 25. svibnja 2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nalazimo se pred jedanaestim tjednom nastave prilagođene epidemiološkoj situaciji. Zadnja dva tjedna radili smo po mješovitom modelu, neki u školi, a neki na daljinu. Utvrdili smo da nam dobro ide i da nema nikakvih problema s time da se naglašava da je nastava u školi ipak bolja za razvoj učeničkih kompetencija u svakom obliku, posebno za mlađe. Pročitajte preporuku HZJZ i Uputu MZO (dolje priložene), a ovdje evo najbitnije:


• Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.
• Roditelji/skrbnici ne moraju više dovoditi djecu u škole, a ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
• Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, tj. kao što bi dolazili da nema epidemije. 
• Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.
• Roditelji/skrbnici dužni su provjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
• Škola ne uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u školu.
• Roditelje/skrbnike treba upoznati s Uputama HZJZ-a u cjelini i Preporukom MZO. (u prilogu)
• Roditelji su značajna karika u krugu povjerenja za učenje, ali i za podršku učeniku u općem razvoju, usvajanju vrijednosti i odgoja u cjelini.

Dakle, od ponedjeljka 25.5.2020. svi predškolci, niži razredi i učenici s teškoćama su dobrodošli, a mi već imamo dobra iskustva kroz protekla dva tjedna, kako u nižim tako i s učenicima koji su imali različite teškoće i puno zaostali u izvršavanju svojih zadaća. Viši razredi, za sada (zbog manje gužve) i dalje nastavljaju na daljinu, ali ćemo neke pozivati da im se pomogne u zaostatcima. Epidemiolozi su napisali da su škole sigurne za učenike i zaposlenike. Od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.  

Ovdje želim posebno naglasiti da emitiranje škole na TV-u najavljuju do početka lipnja, a za tjedan dana je početak lipnja. Također želim reći da smo imali slučajeve slanja tuđih zadaća (u nižima od strane mama, a u višima od strane samih učenika). Do 25. lipnja (to je redoviti kraj školske godine) imamo više od mjesec dana. Sve upitne bilježnice i RB će učitelji pregledati, a ako bude spornih ocjena svaki učenik i roditelj može dobiti mogućnost, pridržavajući se svih epidemioloških mjera, da dokažu svoju ocjenu u školi.

Učitelji su vam slali liste za izborne predmete za 2020./2021. Možete ispuniti i ovdje pa psoslije potpisati. https://cutt.ly/2yUaANB

Ovih dana smo i u projektima „Imaš znanje? Dokaži!“ i „Imaš talent? Pokaži!“. Svima se zahvaljujem na sudjelovanju (još se može sudjelovati), a svi će biti i nagrađeni.

U prilogu su i malo izmjenjeni rasporedi sati, a sve što Vas još bude zanimalo, pročitajte u prilozima, a možete saznati i od svojih učitelja i razrednika.
Predškolski program Stanica: 10:30-12:30, Selo: 13-15 sati.

Na kraju, iskreno vas pozdravljam! Vjernicima islamske vjere želim čestitati Ramazanski bajram, a svima Božji blagoslov i mir u srcu i duši!                                                                                                                  ravnatelj Stipica MišuraPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Stipica Mišura   datum: 21. 5. 2020.

Korisni linkovi

Dokumenti za prikaz

Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Koliko dnevno učiš?


Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju