Učenici 5.a i 8.c razreda s učiteljicama Eminom Durmić i Matildom Šokčević te učenici posebnih odjela s učiteljicama Vedranom Lukić, Eminom Muminović i Elenom Pavić-Nikolić i našom školskom kuharicom Abidom Šabanović zajedno su sudjelovali u brojnim aktivnostima posvećenima zdravoj prehrani.
U sklopu projekata FoodEducators pripremali su jela „Od polja do stola“ koristeći batat i začinsko bilje iz školskog vrta.
Ovogodišnja tema je „Od polja do stola“ pa smo s našim učenicima istražili svijet hrane – od uzgoja i pripreme do prehrane i smanjenja otpada.
Učenici su ranije na satu biologije proveli i eksperiment s jabukom na temu „Hrana u laboratoriju“ i na satu informatike s učiteljicom Ivanom Marić odradili i dodatnu aktivnost na temu „Odakle dolazi naša hrana“. Izradili su postere i prezentacije o porijeklu određenih namirnica koje koristimo u našoj školi.
Videouradak naših učenika možete pogledati na poveznici.